Fondue är ju en perfekt middag om man vill ha alla länge runt bordet eftersom det tar tid. Tiden räckte inte riktigt till igår så därför kommer recepten på såserna idag istället
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fick bli fonduetill midag idag
Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett)
Ikväll blir det hembakad pizza med hemgjord pizzasallad. Som jag längtat och jag fick tillpizzasalladen hyfsat iallafall, den brukar kunna vara lite knepig att få till
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Go kväll gott folk. Jag hoppas allt är bra med er och med oss är det kanon. Om vi ska prata lite mat istället då så lagade jag min gamla korvstroganofklassiker till middag ikväll
Igår kväll så var Elin & Rickard här på tapas kvälleller vad jag ska kalla det, vi ville testa lite nya saker som kokta kronärtskockor som vi åt parmesansmör till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.