Färskostenmed varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexenmed nässla, libbsticka och vitlök
Ja den är så god att du kanske äter den rakt av med sked ur burken. En suveränt god "ost" som passar toppen på en bit fröknäcke, eller som dipsås för att nämna några exempel
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Eftersom hela nyponet är med blir pulvret lite mer grovkornigt, och därmed även soppan. Jag har gjort nyponsoppa tidigare på bloggen, men det här är en lite vidareutvecklad variant, som varmt kan rekommenderas som lättsam sommarlunch, mellanmål, eller som efterrätt efter en lite enklare lunch eller middag
På min blogg i Dalarnas Tidningar får Du ett förslag på vad resten av Fjällfilen kan ätas med. Häll upp osten i en bunke och rör ner crème fraichen och smaka av med salt
Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper. Chokladbollar med apelsin och kanel. Har ju glömt att lägga ut bilder och recept på julgodiset jag gjorde till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.