Magiskt god fransk chokladtårta med massa glasyr på toppen. Ingredienser. Smällt smör i en kastrull, ta bort från värmen och bryt ner chokladen i smöret
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Det har varit en lugn och skön dag helt iminstil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Älskar soppor och så är det billigt och nyttigt. Jag brukar göra soppa på torsdagar men då minakids oftast ratar mina soppor så brukar det även bli pannkakor till
IngredienserPortioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skär köttet iskivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar intevilkenotroligrolig helg jag har haft. Midsommaraftoni fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kringmidsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
IngredienserPortioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg tilliinköpslistan
Salta och peppra och bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över kycklingeni en gryta och tillsätt crème fraiche, vatten, fond och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.