Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
Myntan använder vi mest i goda drinkar men nu senast fick den samsas med fetaost och äpplen i en makalöst god sallad som vi slängde på en tallrik där fläskkotletter och klyftpotatis låg
När man använder lättmjölk får man tänka på att pajenblir något rinnigare än med gräddmjölk, men får den bara stå till sig ordentligt är det ofta ingen fara
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Rulla ihop röstin från ena kortsidan så att det blir som en rulltårta (se bild nedan). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Du kan gott ta två påsar saffran så blir det säkert ännu godare. En av de godaste kladdkakorna ever. I torsdags blev det vit kladdkaka med saffran ❤️ Här kommer receptet
La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker från fläsken och bli aningens tjockare
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser denblir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Först marinerade vi kycklingklubborna i bland annat lime, chili och ingefära över natten, ett otroligt enkelt knep för att de ska bli saftigare och mer smakrika
En billig pastagratäng (och god. Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. En mycket smakrik och mättande maträtt som jag definitivt kommer att göra fler gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.