Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. 150 g smör200 g vit choklad2 dl socker1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 äggGlasyr. 2 dl crème fraîche0,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerHallonsås. 2 dl hallon2 msk florsockerHacka den vita chokladen. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. 200 g vit choklad. 2 dl socker. 2 ägg
Har ni märk av att det är fredagen den 13. Här hemma är det som fredagen den 13. Imorgon fyller den vildaste av dem 2 år. -)Berras Piña Colada, 1 glas/nöt1 cl mörkrom2 cl ljus rom, gärna Malibu3 cl kokosmjölk, krämig (inte den inuti nötterna)6 cl ananasjuice4-6 isbitarom man vill ha den skumigare, tillsätt en skvätt vispgräddeHäll allt i en blender och mixa tills isen är krossad. 2 cl ljus rom
23 september, 2016 by Matmamman Lämna en kommentar. Till 4 portioner behöver du 1 kg rostbiff, 1-2 tsk salt samt vit- eller svartpeppar. Rostbiffen kan stekas på två sätt, i 125°C eller 175°C ugnsvärme. I 125°C blir stektiden något längre men köttet lättar mindre i vikt. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött. 23 se. 2016 by Ma
2 del Licor 43. 2 delar starkt kaffe. 2 del L. 2 delar starkt kaffe. Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Snart är det fredag. Då passar det bra med en fredagsdrink. 2 cl rom. 2 cl rom. Jag hann med en drink vid något tillfälle under semestern som jag tänkte dela med mig av
400 g kycklingfärs2 st vitlöksklyftor2 tsk torkad basilika1 tsk salt1 msk tomatpuré2 msk grädde1 st ägg1 pkt buffelmozzarellaSätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra lite, ställ in i ugnen ca 20 min. 2 st vitlöksklyftor. 2 tsk torkad basilika. 2 msk grädde
Hur som helst tog jag mina krafter til att fixa fredagens efterrätt. 23 jan-15. Jag tog min dos kl 23 ikväll och jag sitter fortfarande och hostar fast många säger att den ska ge effekt omgående. 23 jan-15
Fredag och idag blev det italienskt, lite festligt, hehe. 2 morötter, skivad i halvmånar. 2 hackade vitlöksklyftor. 2 dl vitt vin. Låt koka i 15-20 minuter, smaka sedan av med salt, peppar och kanske mer krydda. 2 morötter, skivad i halvmånar
Fredagens lunch intogs på m/s Alfågeln med sushibutikens blandbox. Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.