Äntligen fredag. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). Häll nu i all mix utom 1/4 dl och bearbeta till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter vid en varm plats (helst med lock på alternativt med både plastfolie och handduk) Mjöla bakbordet med lite av resterande mjölmix och knåda degen med lätta och snabba tag. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning)
Har ni märk av att det är fredagen den 13. Här hemma är det som fredagen den 13. -)Berras Piña Colada, 1 glas/nöt1 cl mörkrom2 cl ljus rom, gärna Malibu3 cl kokosmjölk, krämig (inte den inuti nötterna)6 cl ananasjuice4-6 isbitarom man vill ha den skumigare, tillsätt en skvätt vispgräddeHäll allt i en blender och mixa tills isen är krossad. 4-6 isbitar
Skär några cornichoner på längden och lägg över – var generös, gärna 3-4 halvor. Till 4 portioner behöver du 1 kg rostbiff, 1-2 tsk salt samt vit- eller svartpeppar
2 del Licor 43. 4 delar varm choklad. 4 delar varm choklad. Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
400 g kycklingfärs2 st vitlöksklyftor2 tsk torkad basilika1 tsk salt1 msk tomatpuré2 msk grädde1 st ägg1 pkt buffelmozzarellaSätt ugnen på 200 grader. Även coleslaw fick en plats på tallriken 400 g kycklingfärs
Kyckling stroganoffDetta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset. 2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset
Gorgonzolabiffar 4 personer 400 gr nötfärs 1 gul lök finhackad 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 ägg 4 msk gorgonzola Sås. Utskriftsvänlig version - Klicka här 4 personer. 400 gr nötfärs. 4 msk gorgonzola
Fredag och idag blev det italienskt, lite festligt, hehe. Italiensk grönsakssoppa, 4 pers. 400 gram körsbärstomater på burk. Italiensk grönsakssoppa, 4 pers
Fredagens lunch intogs på m/s Alfågeln med sushibutikens blandbox. Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.