Fredagsgott och julens drycker
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 8 pilgrimsmusslor 300 g tonfiskfilé i kuber (miljömärkt)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • rapsolja
  • 4 träspett
  • 1 pkt äggnudlar, 250 g 1 knippa salladslök i grova bitar eller en liten purjolök
  • rapsolja
  •  
  • Limebeurre blanc
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g smör, rumstempererat i bitar
  • 1-2 msk pressad saft av lime
  • salt och vitpeppar
  •  
  • Drycker till julbordet
  • 2007 Rotari Rosé
  • Nr 7701, 99 kr
  • 2012 Sigtuna Midvinterblot
  • Nr 11304, 22:90 kr/33 cl
  • Jämtlands Julöl
  • Nr 11382, 25:90 kr/50 cl
  • 2011 Loimer Lenz Riesling
  • Nr 4350, 79 kr
  • 2011 Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris
  • Nr 12105, 99 kr
  • 2010 Mas Louise
  • nr 6470, 89 kr
  • 2009 Rocca Guicciarda
  • Nr 2723, 139 kr
  • 2007 Graham's Late Bottled Vintage
  • Nr 8000, 164 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.