Dan före dopparedan och massor av julgodisHärärdetjulmysmedtändaljus, inslagningavjulklapparochbakningavbådejulgodisochenjultårtasomstårpåschematMat med Suss
Inspiration från Indien – Scampi med curry- och ingefärsåsLåtdetsjudaiettparminuterochsmakaavmedsalt. Kryddamedhavssalt. MenScampimedcurry- ochingefärssåssamtwokadegrönsakerär iallafallettförsökattfåtillen ”indisk” inspireradrättTant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Från näbb till stjärtfjädrar på några timmar eller två färska kycklingar och jag som lagar mat av detOmdetärmycketfettovanpåkanduavlägsnahelfettkakan, ellerendelavden, medenskednärdetstelnatAlma Mater - mat är gott
Skörd av spetskål och tips om supergod krydda från Santa MariahargettuppodlingavkåleftersomjagalltidfårmängderavkålfjärilslarverochjagharingenlustatttampasmeddemMat och odla
Slutrecention av "Surdegsbröd - Recept och tips från en hemmabagare"LevainbrödenhörtillfavoriternaochblanddessaskullejagnogrekommenderadetsombakasmedlitejästSmakligt och Gott!
Ostsås med bacon och broccoli till pasta - krämigt & gott av "rester" från ostbrickanSmakaavsåsenmedsaltochsvartpeppar. Tagvadduhaverkvarfrånostbrickan. Enostsåsklararsigrättbrasjälv, särskiltomnågonellernågraavostarnaharmycketkaraktär, mendetärgottattblandanernågotannatocksåTvå små kök
Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.Hettaupphälftenavvarderasmörocholjaiengryta. benfrittköttavbogellerytterlår. Smältsockretienstorkastrullpåmedelstarkvärmetillsdetärljusbruntalltommat.se
Kycklinggryta med smak av chili och krämig kokosmjölk | Recept från Santa Mariawww.santamariaworld.com
Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanelRabarber- ochjordgubbspajmedsmakavkanelochförsommar, perfekttilljordgubbssäsongen. Blandahavregryn, vetemjölochsockerienbunkeVardag med Nordefors
Vegetariska mandel- och sesambiffar av rester från "mjölktillverkning"Förraveckanbjödjagerjupåenfrukostsmoothiemedhavtornochegengjordmandelsesammjölk. VarierasmakenmedolikakryddblandningarochmedolikatillbehörKjerstis mat och prat
Bara en kaka till - Sida 2 av 287 - En matblogg från Öland med enkla recept på vardagsmat, bakning, drinkar och familjelivBara en kaka till...
Romrussinkakor med inspiration från "Julens Söta Saker" - utan gluten, ägg och laktosSermansedantillattocksåätamassormednyttigkål, apelsinerochannatfruktochgröntsomaffärernaärfullaavsåblirdethyfsadbalansitillvaroniallafallKjerstis mat och prat
Receptet gäller för 8 port 2 dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 4 äpplen 75 g Arla® Svenskt Smör 1½ dl strösocker pressad saft av ½ citron Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften. Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.kanyawi
Sill med inspiration från Thailand och ängel med hjärta.Vificknämligenenförfråganfråndomförnågonveckasedanomvikundetänkaossattvaramediderasavdelning "Veckansläsarrecept" ochsåklarttackadevijaMårtenssons kök
Raw food recept med inspiration från mig och Soma NordicsMasserainhälftenutavdressingmedbroccolinochrödkålen. Attkickstartadagenmedettgröntpulverefteretttungtjulbordsomavslutatsmeddetdignandegodsaksbordetärverkligenattgörakroppenentjänstrawfoodbyerica
Vegansk Burgare och Bea! En av rätterna från Jävligt Gott i Almedalen + Respect the grillförbud!Ellerföljmigpåinstagramochfacebookförflerdagligareceptochmerinspiration. Senkandualltiddukaupphelakalasetutomhussomvanligt, knäckaenölisolskenetmedvännernasomvanligtochnjutaavrestenavupplevelsensomvanligtJävligt gott
Paleoinspirerat formbröd med massor av olika nötter och frön - helt fritt från gluten och mjölkMedlitestrimladefikonellerdadlaribrödettänkerjagmigattdetblirsupergotttillostbrickan - ävenomdetförståsärettavstegfrånpaleoKjerstis mat och prat
Lammstek med inspiration från Marocko. Grön bulgur och yoghurtBlandaihopalltochsmakaavmedsaltochev. Vihadeenlitetävlingjagochtvåavbarnen, vemsomkundeätadenstörsta, lillaklickenavharissa… DetärstarktsåtaförsiktigtBistro Björn
Kockens tips från Markus Hilmander – Grillat lammrack med smakrik rub av anchochili, pimento och spiskumminTidigareinläggavMarkusHilmander. VarförinteköpalitelammracksochserveramedenhärligrotfruktssalladVardag med Nordefors
Rullader av lövbiff med färskost och örterSteppanedlitetidigarefråndendärmöhippan. ServeramedvildrisochnågonkvistavenvackerochpassandeörtKarlstein
Revbensspjäll av Lamm med brynt Vitlökssmör och BlomkålBildennedanärintepåÅsenfårochintehellerfrånHuså, utanfrånenavminaresoriSörmland. Dethärgjordeköttetriktigtmört, detlossnarnästanavsigsjälvfrånbenenBirgitta Höglund´s Mat
Bakpotatis och massor av tips på röror!Attmistanånmanhållerkär, ensläktingellerbekantkännsihjärtatochmanliderbådeavsorgochmedkänslaKryddburken.se
Fiskburgare av lax och torskKörlaxenförsigimatberedaren, läggisammaskålsomtorskenochrörneräggulor, chilisås, gräslökochsmakaavmedsaltochpepparReceptbloggen.com
Jordgubbs- och mangoglass på snabbvis (vegansk och utan raffinerat socker) av endast 4 ingredienserNärjagändåvarigångochmixadeihopenrosaskimrandeochläskandeglassavjordgubbarochbanan, passadejagpåatttestaennyidémedmangoochkokosgrädde, vilketvisadesigblienkrämigochlagomsötsolgulhistoriaLivsaptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.