Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera osten varm med rostat bröd, svartvinbärs- eller hallonsylt och färska bär
Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera osten varm med rostat bröd, svartvinbärs- eller hallonsylt och färska bär
Det blev havskräftor som vi gratinerade, krabba, räkor med avokado och röra, ägghalvor, kalkon, rostbiff, skinka, salami, kallrökt och varmrökt lax och sist men inte minst friteradcamembert
1 camembertost. 3 dl hjortronsylt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på medelvärme tills de är gyllene i färgen och känns mjuk om du trycker på mitten, cirka 5 minuter totalt. 1 camembertost. 3 dl hjortronsylt
Servera med råa hjortron och strö på sockret på dem eller hjortronsylt om så önskas. Börja med att blöta camemberten i vatten om den är för torr på ytan
Nässelsoppa medfriteradcamembertPortioner. Friteradcamembert. Dela camemberten i fyra delar. Lyft upp nässlorna och lägg dem i en skål med kallt vatten för att behålla den gröna färgen
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.