2 msk
ajwain (en krydda som smakar starkt timjan ungefär, vilket jag inte hade hemma, så jag tog torkad mynta istället. Har du timjan hemma använd dubbelt så mycket)
Denna gryta gjorde jag i min Crock-Pot, men det går bra i vanlig kastrull också. Att laga indisk mat är faktiskt inte speciellt krångligt, det gäller bara att få tag på rätt kryddor
Senast vi käkade dessa små friterade godingar, med grönsaker och sötsur sås, var när yngsta dottern fyllde år och önskade sig detta till födelsedagsmiddag
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Friteradfisk. Friteradfisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
En parantes --> För ja man kan faktiskt inte servera en indisk måltid utan ett hembakat naanbröd. Garam masala är absolut en favorit bland de indiska kryddblandningarna och tillsammans med saffran blev detta den godaste grytan med indiska smaker jag lagat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.