Salviabladen med smöt pöser upp och flyter på oljeytan, så hjälp dem att vända sig i oljan. 30 st , 2-4 portioner Frasigt friterade färska salviablad - ett underbart på-stående-fot-snacks. Ingredienserna till frityrsmeten är väl tilltagna och skulle lätt räcka till 60 salviablad eller kanske till och med till 90 salviablad. Jag skulle annars inte kunna tänka mig att tugga i mig 15 salviablad rakt upp och ner. Ingredienser ca 30 stora Salviablad 1 st äggula 1 st äggvita 3 msk vetemjöl 1 dl mjölk ca 2,5 dl solrosolja till fritering 1-2 krm salt för servering Beskrivning. Doppa Salviabladen i smeten och fritera dem i oljan ca 1 minut tills de är gyllenbruna. 60 salviablad eller. 90 salviablad. ca 30 stora Salviablad
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
mat, recept, friterade tigerräkor, friterade räkor, tigerräkor, räkor, friterat. Vi besökte ICA Maxi i Haninge och hittade något som vi har letat efter ett tag - Panko ströbröd vilket är "Japanese style bread crumb" som på svenska blir kort och gott Japanskt ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.