Pensla bullarnamed uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Pensla med vispat ägg och garnera med pärlsocker. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
majonäs, olivolja, vinäger om man vill ha det Blanda ihop ingredienserna och servera till bröd de gör man i latinamerika Chile eller till pasta eller som fyllning i bakad potatis
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Pensla bullarnamed vispat ägg. Ta upp degen ur skålen och knåda den smidig med resten av mjölet. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad
Fortsätt med andra deghalvan. Låt bullarna sedan svalna under en bakduk. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen. Tillsätt smöret i klickar, sedan övriga ingredienser och kör degen i matberedare eller med elvispens degkrokar (jobbigt
Täck med bakduk och ställ i kylen eller annat kallt utrymme över natten. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.