Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Du kan dock göra den mjölkfrimedvit veganchoklad och någon alternativ grädde. Tårtan är förstås glutenfri, men inte mjölkfri eftersom jag använde vanlig vit choklad och grädde
För mig är sufflé en rätt med vispad äggvita som reser sig fint i ugnen. Men gott var det - jättegott. Toppa med citronskal, droppa över likör, dekorera med färska bär och servera
Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 1 l bär. 100 g vit choklad. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
När det gäller frukt och bär så finns det ingen säsong som överträffar sommaren. Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta med färska bär
Vispa äggulor och agave hårt med elvisp i en bunke till så vit och fluffig konsistens som möjligt. Parfait betyder perfekt på franska − och jag håller med
Har du inga problem med laktos eller mjölkprotein kan du naturligtvis göra såsen med alldeles vanlig vit choklad och någon ljus choklad med apelsinsmak
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. 1Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
Platta till smulorna med baksidan av en sked. Vispa grädden i en skål och äggvitan i en separat skål. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna
Efter kvällens grillning blev vi serverade vit chokladkräm medbjörnbär och små mandelbiskvier. Garnera medbär efter smak och tycke, och gärna någon myntakvist
kan frysas i (plast-) glas. ▪ Blanda bärenmed sockret och ställ kallt. ▪ Skeda upp bären över moussen. ▪ Rör ner lite av grädden i chokladen och blanda därefter chokladröran med resten av vispgrädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.