Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans medkycklingen i formen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Om man helstekerkyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Kycklingen är klar när vätskan som kommer ur kycklinglåret är helt klar (inte köttsaftsröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.