4 5 ägg Röktlax med pepparrotsfyllning 50 g kallröktlax 100 g crème bonjour 1 msk riven pepparrot 2 msk skuren dill 1 citron Rökt renstek och äppelfyllning 50 g rökt renstek 1 rött äpple 100 g crème bonjour 1 tsk dijonsenap 1 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Båda är ju dessutom otroligt goda just till lax. Dagens middag blev en succé där jag testade lite olika smaker, var lite osäker på hur fetaost och pepparrot skulle göra sig tillsammans
Smält under tiden smöret på svag värme, så innehållet av salt och mjölk sjunker mot botten. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager av blomkålsmoset i botten
Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Skär laxfilén i ca 2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå. Pressa 1 halv citron över det hela och tillaga i ugn ca 10 min på 225 gr 600 g laxfilé
Sallad med en skivad avokado (bort med de vita delarna), en avokado skivad, hackad koriander, en hackad chili, en riven vitlöksklyfta och lite pumpafrön
Lägg upp rostbiffsskivorna på längden (så att de inte rullar upp sig själva senare) på gladpack, det är viktigt att de ligger tätt så att det inte blir några hål som fyllningen åker ut genom
Smaka av med salt. kallröktlaxfilé (i bit). Lägg på pepparrotscrème och sedan laxen. Värm grillen till högsta temperatur och grilla laxpinnarna mycket snabbt till fin färg
Något som vi i alla fall vet blev bra är en enkel laxmiddag som vi absolut vill dela med oss av och med den följer även en liten nyhet som vi har funderat ett tag på att införa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.