Fyllda zucchinibåtar med kryddig tomatsås
Koala's Kitchen
Koala's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 rödlökar
  • 500 g valfri färs (passar bra med de flesta)
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 g parmesan
  • 1 romansallad
  • 1 liten burk majs
  • romanticatomater
  • 1 klick turkisk yoghurt
  • 3. Ta fram en djup ugnsplåt
  • 1 röd chili. Pressa 4 vitlöksklyftor Lägg allt i kastrullen med zucchiniinkråmet och fräs på hög värme på hög värme i ca 4 min Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt. Låt puttra under lock på låg värme medan du gör allt annat, ca 15-20 min 5. Hacka 2 rödlökar Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek rödlöken på hög värme i 3 min Tillsätt, ½ dl tomatpuré, 500 g valfri färs, 1 tsk salt, 2½ tsk chilipulver, 2½ tsk paprikapulver, 1½ tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i pannan. Fräs på hög värme i 5-6 min Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra tills det kokat in, ca 2 min 6. Grovriv 50 g parmesan. Fördela färsen i zucchinibåtarna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 10 min 7. Strimla 1 romansallad, sila av en liten burk majs och skär ca 10 romanticatomater i mindre bitar. Ta fram lite turkisk yoghurt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.