1 röd
chili. Pressa 4 vitlöksklyftor Lägg allt i kastrullen med zucchiniinkråmet och fräs på hög värme på hög värme i ca 4 min Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt. Låt puttra under lock på låg värme medan du gör allt annat, ca 15-20 min 5. Hacka 2 rödlökar Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek rödlöken på hög värme i 3 min Tillsätt, ½ dl tomatpuré, 500 g valfri färs, 1 tsk salt, 2½ tsk chilipulver, 2½ tsk paprikapulver, 1½ tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i pannan. Fräs på hög värme i 5-6 min Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra tills det kokat in, ca 2 min 6. Grovriv 50 g parmesan. Fördela färsen i zucchinibåtarna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 10 min 7. Strimla 1 romansallad, sila av en liten burk majs och skär ca 10 romanticatomater i mindre bitar. Ta fram lite turkisk yoghurt.
Ställ en stekpanna på spisen på medelhög värme med lite olivolja i. Förbered tomatsåsen. Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen
Ställ en stekpanna på spisen på medelhög värme med lite olivolja i. Förbered tomatsåsen. Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen
Låt tomatjuicen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefär 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen). Lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min). Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker(efter smak ca 2 msk). Lägg sedan försiktigt tillbaka de fyllda paprikorna i såsen och låt stå 10 minuter. Gräddfil, färskt bröd (man doppar i) 8 medelstora vit paprika. 1 medelstor lök
Fyllda pastakuddar med knaprig bacon och tomatsås. Låter hur gott och bra som helst, men läser man vidare så är pastakuddarna fylldamed spenat och så ska man servera detta med broccoli
Medan det andra står i ugnen så laga tomatsåsen. Skär en ficka längs med kalkonbröstet. Tomatsås. Servera det skivade kalkonbröstet vackert upplagt tillsammans med klyftpotatis och tomatsås
Dock hjälper tomatsåsen till med det också. Det är bara så många olika saker som ska hinnas med. Koka potatisen och gör under tiden tomatsåsen i kastrull
Ha ner löken i en gryta och stek på medeltemperatur tills den mjuknat. Ha i de krossade tomaterna och vatten – skölj gärna ur förpackningen till de krossade tomaterna med vattnet
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gula ärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Blanda med färsen. Blanda i röd och vitlöken, spara lite till tomatsåsen. Lägg i de krossade tomaterna med köttbullarna, blanda i tomatpurén, soya och resten utav sambal oelek
Häll över tomatsåsen i stekpannan tillsammans med köttbullarna. Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.