Den här gången blev det med fyllning av ägg, purjo, yoghurt och kaviar. Det som mannen ville ha till sin födelsedag var en smörgåstårta och då måste han ju förstås få det
Bred ut fyllningen på det första lagret bröd så att det täcker hela ytan. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål och tillsätt skinka, purjo och ägg
Blanda tillfyllningarna i två olika skålar. Låt stå till dagen efter. Bred över hälften av fyllning 1. Lägg på två brödskivor och bred ut hela fyllning 2. Lägg på ytterligare två brödskivor och bred ut resterande av fyllning 1. Fyllning 1. Fyllning 2
Blanda samman ingredienserna tillfyllningen. Blanda majonnäs och creme fraiche till garneringen. Bred på tunt med majonnäs, fördela sen fyllningen i 3 lager
Blanda samman tahini, citronsaft, chili, persilja och mynta till en sås. Rulla samman till en rulle. 1. Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter
Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Lägg på brödskivor och bred på fyllningen. Fyllning 1. Fyllning 2. Kantskär brödskivorna. Lägg ut nio stycken bredvid varandra på ett fat, tre i bredd och tre på längden
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.