Hacka svampen grovt (med champinjoner. Plocka ur allt vitt bröd försiktigt, riv det i mindre bitar. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fylltmed riven lagrad ost och min hemmagjorda gröna solrospesto
1 bröd 25 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Fyllning 3 kokta, kalla potatisar 6 soltorkade tomater 200 g fetaost 1 dl kalamataoliver utan kärnor 2 tsk hackad, färsk eller torkad rosmarin 2 msk flytande honung svartpeppar Pensling flingsalt olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Lägg dem på plåt med bakpapper. 250°/200° Det här behövs till 2 bröd. Pensla med vatten, strö på salt och jäs i ca 20 minuter. Snitta bröden och grädda nederst i ugnen i 250° i 5 minuter
Detta bröd kan man göra riktigt matigt genom att fylla det med ost, skinka och svampfyllning. Man kan också göra det lyxigt smakrikt med basilika och pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.