Svampstuvningen räcker till två rejäla smörgåsar. Bloggande och kreativ julmatlagning blir det därför lite mindre av, kan ju inte sitta vid datorn alltför lång tid i sträck
Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning
Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. salt och peppar. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med buljong och häll runt kycklingen
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). De har fortfarande dadlar som grund men som smaksättare använde jag mig av bland annat morot, ingefära, kokos och kanel
Och rulltårtan är så lättgjord att ni faktiskt hinner baka den till jul. Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på
Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i några matskedar olivolja. När den är färdig så lägger du undan den och låter den svalna i kylen
Jag har inget emot julskinka, köttbullar och prinskorv. Men vi behöver alla äta mer grönt, inte bara på julen, och jag puffar gärna för mer vegoinslag på julbuffén
Vi grillar ofta, och vi köper ofta baguetter. Ibland får Diesel mata ankorna (änderna) i hamnen, men ibland gör vi ströbröd och ibland gör vi krutonger
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.