Ha ner allt i en skål och blanda ihopmed ägg, grädde och kryddor. Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn
Liteknepigt att smaka av maten med en sån här förkylning. Epitetet HUSMAN + på den här maträtten är inget jag kommit på själv, utan myntat av Mannen efter några tuggor
Pressgurka finnsi TVÅ varianter, en med kokt ättikslag för burkar som ska lagras lite längre och en snabb-ättikslag om man bara vill göra en liten sats som snabbt går åt och som är bus-enkel att svänga ihop på bara ett par minuter
Slå av pastan när den är nästan klar och vänd sedan ned den itomatsåsen. Sätt över pastavatten och koka sedan spagettinenligtanvisningenmedan du gör resten av maten,
1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Lös upp jästen med salt o honung och liteavvattenmjölk-blandning. Dela och fyll med pålägg. Det kanske är att överdrivalite, men ett jättegott enkelt bröd, perfekt som kvällsmacka
I förra veckan var jag på Willys, en affär jag inte brukar handla på pga att jag tycker att kvalitén på deras livsmedleninte är speciellt bra, man får vad man betalar för
om du använder fryst svamp är det bästa om du låter den steka med löken utan fett i stekpannan tills det mesta av vätskan som svampen ger ifrånsig har dunstat bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.