Färsk tonfisk a'la Jamie
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Italiensk tonfisk 2 port 1 bit tonfisk/person
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 3-4 mogna tomater, gärna lite övermogna, i mindre bitar
  • ½-1 dl svarta oliver med kärnor
  • 1 näve färska basilikablad
  • 1 tsk oregano
  • ½ citron, pressad
  • 4 sardeller salt och svartpeppar
  • Kärna ur oliverna (enklast genom att krossa dom med handen först) och dela i mindre bitar.
  • Bryn vitlök och oliver i olja/smör någon minut, utan att löken får för mycket färg.
  • Tillsätt sardellerna och mosa sönder dom ordentligt. Ta i tomaterna och citronsaft och låt puttra någon minut.
  • Riv sönder basilikabladen ner i såsen och krydda med oregano och peppar, smaka av.
  • Håll såsen varm under tiden som du steker tonfisken, max 1½ minut/sida, och servera sedan genast med färska basilikablad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.