Alltså kladdkaka cookie-dough dream. Jag gjorde alltså helt enkeltentredjedel av cookie receptet jag haft med i bloggen tidigare men struntade i att lägga degen i kyl
Dela sedan smeten i två skålar. Dela i bitar och njuuut. Här nedan ska ni få receptet på enEngelsk tigerkaka som verkligen är utöver det vanliga, saftig, lite kladdig i mitten
Det jag längtar efter är lugnet, naturen som kommer varaalldeles vit i mörkret, tystnaden, kravlösheten, gos med katter, matlagning, vedeldad bastu och att bara vara med Mannen i mitt liv
Eftersom jag inte hade något majsmjäl hemma blev deten blandning av havremjöl och mandelmjöl. Detfårdet väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Må så vara att man inte är så förtjust i mandelmendet är vad det skall va. Jag klipper alltid locken med en vanlig sax, dels för att det går lättare än att skära med kniv och sen blir det fina lock också
(citron-)timjan. Nu är det väl hög tid att ni får lite mer recept av mig här bloggen, inte sant. Nu blev det så att jag använde den att linda in kycklingfiléer i och tillaga i en (förlåt att jag säger det själv) mycket god sås
Jag gör enenklare- lite barnsligare variant. Nåja, det här är en artikel jag skrev för lokaltidningen förra månaden, det var jättefint då och vi tänkte att den "riktiga" sommaren inte ens börjat än
Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Skåpen gapar i stort sett tomma och affärer finns det inte många i närheten (jo enliten rar fjällhandelmenden är inte öppen på söndagar) så det blev till att improvisera och tänka nytt
Det fortsatte att vara såhär OTROLIGT FINT. När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för att börja med middagen
Det gör så att macaronsenfåren slät yta. Kanske för att det är väldigt enkla att baka, ser avancerade ut, eller för att de passar in i vårt LCHF-tänk, som är riktigt hett
Något som kanske kan tyckas vara besvärligt, när det är fikadags, men jag har vant mig. Men för att återgå till kaffebrödet, så äter jag gärna en bit ost eller nötter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.