4 msk
kokosgrädde (ha två kokosmjölk burkar i kylen minst en dag, gör ett hål i den stelnade kokosmassan och häll ut vätskan/vatten. Gröp ur kokosmassan.)
1 msk
havtornspulver
175
grader
20 min
eller
3 dl
fryst hallon
1 dl
kokosgrädde (den som blir kvar efter du använt grädden till kladdkakesmeten)
1 krm
vaniljpulver
2. Lägg
hallon, vaniljpulver och kokosgrädden i mixerbägaren och mixa
12 cm
i diameter
60 g
smör
ägg
och
1/3 dl
kokosgrädde (ställ en kokosburk i kylen minst över en natt. Gör ett hål i den stelnade kokosmassan och häll ut vätskan. Gröp ur kokosmassan, lägg den i en liten skål och värm i mikro så att den blir till vätskan, alltså kokosgrädden)
1,5 dl
mandelmjöl
4 msk
kokosnötmjöl
1 krm
vaniljpulver (obs! ekologisk, utan socker)
1-2 msk
kakao
2 msk
mandelsmör (finns att köpa på ICA eller hos lchfbutiken.se, Kung Markatta heter märket)
40 g
grovhackad mörk choklad, gärna ekologisk och lecitinfri.
Idag är detallahjärtans dag och jag har bakat hjärtan till mitt hjärta. Använd en mindre hjärtform och stansa ut mindre hjärtan i hälften av de stora kakorna så att det blir ett hål
Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden så de fårlite färg. På fredag är detallahjärtans dag och det är säkert en hel del som funderar på vad man ska laga för mat där hemma om man inte lyxar tilldet med restaurangbesök
Måtta lite så att du ser att det kommer täcka hela tårtan. Lägg i smöret och vispa tillsdet smält. Allahjärtans dag stod ju även för dörren så då passade det ju alldeles utmärkt att prova den nya hjärtformade bakformen från Cordon-Bleu
Absolut bästa receptet på Kärleksmums, snoddas, moccarutor måste detta va. Låt kakan svalna lite och stick några små snitt med en kniv huller om buller över kakan så glasyren kan rinna ner lite inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.