Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Vi valde förrätt och varmrätt från Viktor, ostbricka och efterrätt från Klas och satte lite egen prägel på någon av rätterna
Med oss hem har vi två restaurangtips, men dom sparar vi till en annan dag och bjuder idag istället på ett "sista minuten tips" inför morgondagens firande
Först ut är förrätter. Tillbehör. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut. Grillade tortillasnibbar med västerbottensost och kalixlöjrom
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
Brukar du ha förrätt när du bjuder på middag. Har redan börjat tänka till kring sonens student nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Pannkakasmuffins tillförrätt. Har testat att baka dem både glutenfria med jordgubbsgrädde och med vanligt vetemjöl och serverat dem som förrätt med bacon, rödlök och en klick creme fraiche
) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Tillförrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost. ) så fick den bli well done, kan ju inte servera blodigt kött till gästerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.