Om man väljer att servera en förrätt på sin påskmiddag vill man så klart att den ska vara vårig. En bra förrätt som går att förbereda i god tid är sparrissoppan
Det föll nämligen på vår lott att prova några av rätterna från deras två olika menyförslag, båda framplockade av "Årets kock" Viktor Westerlind och Klas Lindberg
Visst hör väl lax påsken till. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Mixa ihop ingredienserna till dillpeston, krydda med salt och peppar
Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Till påsk blev det i år en cheesecake smaksatt med mango- och passionsfrukt. Jag ville gärna göra tårtan i en smal och hög form, då mina mindre formar inte är öppningsbara blev det till att investera i en ny form
Har redan börjat tänka till kring sonens student nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Pannkakasmuffins till förrätt. Dessa pannkaksmuffins kan nämligen mera liknas vid ugnspannkaka i annorlunda form och passar alldeles utmärkt att servera med något matigt tilltugg - antingen som förrätt, lättare vickningsrätt eller på buffebordet i påsk
) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Kaka till påsk. Jag har nämligen väntat på denna dagen då H kommer till skåne för att fira påsken här. Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Såååå gott och så vackert att ställa fram till gästerna. Lägg en skiva ost på varje baguette skiva och gratinera det i ugnen tills isten fått lite färg (ca 4-5 minuter)
Funderar på ädelost till förrätten och choklad till efterrätten. Jag har letat fram några godingar ur arkivet och tipsar här om några olika förrätter till nyår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.