Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Det börjar dra ihop sig till nyår. Jamen då kommer här några tips både på förrätter, varmrätter och desserter
Ännu ett nytt år närmar sig och mat som lätt serveras till stora sällskap är välkommet för värden. Tillsätt under tiden juicen från humrarna samt det vita vinet
Lika tacksam är förrätten med en skållad tomat och citronsmakande färskost inlindad i parmaskinka. Bara som den är, eller kanske med ugnsrostad parmaskinka och ett pocherat ägg
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
T. o. r. s. d. a. g. 1. 2. f. e. b. u. i. 0. 5. N. k. m. v. t. l. n. h. ä. å. ö. c. p. V. 6. /. x. j. S. y. O. D. 9. -. ,. A. H. ”. F. é. R. (. ). B. L. G. 4. 8. 7. 3. P. ~. &. E. w. K. r T. å r. d l
Räkor fick det bli som förrättoch kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
) Idag bjöds det på grillade blåmusslor tillförrättoch grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Visst hör väl lax påsken till. Idag vill jag tipsa om en förrätt som jag gjorde förra året nämligen gulbetsbruschetta med pocherat ägg
Lyxigt men enkelt att göra, här får du några urgoda förslag. Till glassen tar jag fram lite hemodlade sibiriska björnbär, det blir vackert och en bra smakbrytning
Visserligen har vi ju redan lagt upp några förslagtill nyårsmeny, dom hittar du här, men tips på lättlagad och smarrig festmat kan man väl aldrig få för många av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.