225 grader
Jag började med kycklingen, kryddade den och in i ugnen. Sen skalade jag rotfrukterna och delade dem i klyftor, ringlade över lite olivolja och saltade sen in i ugnen ovanför kycklingen. Sen fick det tillagas där i ca 20 min Under tiden förberedde jag såsen och grönsakerna. Började med att grovriva gurkan till tzatzikin och krama ur så mycket vatten jag kunde, blanda ner det tillsammans med det andra i kvargen, in i kylen. Sen skivade jag zucchinin, delade broccolibuketterna, gjorde klyftor av rödlöken, delade champinjonerna och ansade sparrisen, sen stekte jag det i en stekpanna med lite smör. Var noga med att röra om en hel del för att allt ska bli varmt! Skulle det i ugnen bli klart lite tidigare än grönsakerna är det bara att stänga av ugnen och låta det vila där inne, servera allting tillsammans. Super gott.
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.