Det går minst lika bra att äta Gåsamiddag på lördag, gärna tillsammans med familj och goda vänner. Idag hänger nog inte den religiösa betydelsen kvar alls vad jag skulle tro, men det är ju fortfarande ett ypperligt tillfälle att äta lite extra gott och ställa till med tre-rätters i alla fall
I eftermiddag ska vi hem till svågern och svägerskan för att äta gåsamiddag. Jag har funderat lite på varför det blivit så glest mellan inläggen här på bloggen och det beror nog mestadels på att jag helt enkelt inte är så flitig med att testa nya recept längre
Om man har ett litet hushåll som vi och inte vill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixar lite med tillbehören till en god majskyckling
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Smaka slutligen av soppan med madeira eller söt sherry och konjak. Smaka eventuellt av med mer konjak. Servera soppan med kokta äppelklyftor och gärna stekt leverkorv i skivor
Det var Mårtensafton igår, och enligt sann skånsk tradition ska det så klart firas med en traditionell Gåsamiddag, vilket innebär leversnittar, helstekt gås och skånsk äppelkaka
s pappa som dukat upp till gåsamiddag. s fina dotter Julia, fick en god och mysig lördagseftermiddag som sträckte sig långt in i kvällen med äppelkaka, soffhäng framför öppen spis ackompanjerat med pianospel och reseberättelser från stora vida världen
Nu har det blivit en hel del gåsfett över efter förra helgens gåsamiddag. Här är en variant som kryddas med kardemumma och vanilj, men det går att byta ut kryddan mot t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.