Galet god kalkon och en fantastisk vinterdag på isen
Make Ahead Food
Make Ahead Food
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 kg kalkon räckte knappt till oss. Nästa gång jag gör en till hela släkten så blir det 8 kg Gott var det, galet gott. Förutom att den måste skyas ofta och det i sig tar ju lite tid. Annars är arbetsinsatsen inte så stor. Ja början med stuffingen då och förberedelserna är det väl lite pickel. Men sen sköter den sig hyfsat bra själv om man bara ser till den lite då och då.
  • 100 grader och vred upp den på slutet lite och då fick pippin vara nästan
  • 6 timmar i ugnen och efter det vila lite inlindad i folie en halvtimme innan trancheringen
  • 1 kalkon, minst 4-5 kg då de mindre lätt blir lite för torra
  • 3 paket bacon
  • 4 skivor rivet bröd
  • 2-3 citroner 2 äpplen 2 lökar 1 msk Chipotlepasta
  • 1 Chipotle Morita för mer hetta, blötlägg den innan och finhacka den.
  • smör, mycket smör......
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.