Och om man tillsätter en burk vongole (små venusmusslor), lite vitt vin, fiskbuljong och kanske några ringar purjolök så har du den perfekta snabbmaten
-) Precis när jag köpte glasskålen så gjorde jag ju en hallon- och lakritsglass. Jag hade ingen vaniljstång hemma så för mig fick det bli vaniljpulver istället
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Vispa grädden tjock och spritsa ut den på tårtan. 5 dl grädde som värms (ej kokas), blanda i 10-12 st hackade kinderäggbitar (chokladbitar som säljs i sexpack) och rör tills de smält och låt allt stå över natten i kylskåpet, vispa upp till en fluffig smet med elvisp. 1 påse Maltesers (godis). 3 kinderägg (godis)
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologisktgrötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Vispa äggen med sockret och tillsätt mjölken. Sikta i mjölet och kör med degkrokar på handvispmaskin. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning
Man fortsätter så att lägga parvis av ingredienserna tills formen blir full. Kakan serveras direkt ur formen kall eller varm, med vaniljsås eller vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.