Blanda allt till en smet, den ska vara ganska kladdig. Bred ut alltihop på en plåt, så tunt du kan. Grädda i ugnen i ungefär 45-50 min på ca 150 graders värme till brödet är hårt
50 g jäst 0,5 dl olja 5 dl vatten 1 msk honung eller 1 msk brödsirap 2 tsk salt 1 dl rågkross eller 1 dl vetekross eller något annat fiberrikt 3 dl rågflingor eller 3 dl havregryn ca 10 dl lantbrödsmjöl
Här är det utlovade receptet på mitt GI bröd som jag pratade om igår. 1 bröd25 g jäst4 dl ljummet vatten1 msk fiberhusk (psylliumfrö)2 dl quinoa½ dl rågkross 1 tsk salt1 tsk brödkryddor½ dl olivolja2 dl speltmjöl2 dl grahammjölen näve gojibär Smula ner jästen i degbunken
Kärt barn har många namn. I min mammagrupp kallade vi denna underbara kakan för det sistnämnda. Underbar är precis vad den är, en saftig sockerkaka täckt med den gulaste, ljuvligaste glasyr man kan tänka sig
GI-bröd kallades det. På GI-brödet fanns alla möjliga frön. Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.