Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Det är enkelt att ta en sväng förbi Vickan’s Fisk på Mittpunktens köpcentrum, innan jag kliver på bussen
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Hemma har sommarens kalla sallader ersatts av värmande soppor, bland annat denna snabblagade potatis- och purjolökssoppa
Provade att göra plankan på boosebollen, med raka armar i tre gånger en minut. Med torskrygg och några räkor kvar i frysen samt citron och dill i kylen, blev det fiskgratäng till middag i dag
Fräs svampen en stund i smör, tillsätt skivad purjolök och aivar relish. Fiskgratäng. Skär dem i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka Häll av vattnet och stöt dem grovt med en balongvisp, salta, peppra och tillsätt lätt creme fraishe
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och häll sedan dillsåsen över fisken. Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor
Skiva den, purjolök och fänkål tunt. ½ purjolökar. Gör så här Sätt ugnen på 200°. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g torskfilé ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 morot ½ purjolökar 250 g fänkål 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp&timjan 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde ½ msk majsstärkelse 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Idag plockade jag ihop det jag hade i kylen och frysen och gjorde en hittepåfiskgratäng. Smula ner buljongen och rör om, fyll påmed vatten och låt puttra upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.