Lyft över glaceaufourerna på assietter och servera genast 50 g smör. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder
an gjorde vi glaceaufour med en knäckig havrebotten och hallon. När jag hade hemkunskap i 8. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Lite gott i glaset och en nygjord glaceaufour till dessert. 0,5 dl råsocker/rörsocker. Blanda äggvita, 1/3 av strösockret och citronsaft i en torr och ren bunke. 0,5 dl råsocker/rörsocker
Njut av min GlaceAuFour i kvadrat. För mig är Glaceaufour en klassiskt efterrätt från 70 och 80-talet, en härlig kombination av varmt och kallt, mjukt och hårt. 1/2 dl mjölk. 1/2 liter vaniljglass. 1/2 dl mjölk. 1/2 liter vaniljglass
Jag bara måste slå ett slag för den gamla klassikern glaceaufour. Det enda som behövs till glaceaufour är glass, (köpeglass går såklart prima) en skvätt sprit, lite socker och äggvita
Montering av glaceaufour. 125 g äggvita/or. Mandelbotten. 1. Kavla ut mandelmassan till ca 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut i 65 mm runda ringar eller en storlek som kan passa som botten till dina portionsformar (dvs som har samma mått som överkanten på skålen)
Glaceaufour betyder glass i ugn på franska språket och var mycket populärt på 70 och 80 talet. Ta två äggvitor och vispa upp dem med 1/3 av sockret och citronsaft till skum och vispa sedan upp med resten av sockret i omgångar till ett fast skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.