Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart. sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form. 225 g frysta hallonoch blåbär
Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng ochmed havrebotten. Sen kan man festa till det vid nyår eller födelsedagar med lite tomtebloss när den serveras
En god klassisk dessert med sockerkaka i botten, följt av bär, glass och ett marängtäcke. Man gräddar den i några få minuter med ugnsluckan på glänt tills marängen fått fin färg, utan att glassen smälter
Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Det är en av få efterrätter som man verkligen kan göra på nolltid, om man sitter med en uppäten huvudrätt framför sig och är desperat sugen på efterrätt men inte har förberett något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.