Gladpåsk. GLADPÅSK. Har satt en deg på jäsning, tillpåskluchen, Äggen ifrån Påskharen är gömda så nu sitter jag bara och njuter av tystnaden medan resten av familjen sover
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Att den dessutom har en fin gul färg tillpåsk gör ju inte det hela sämre. Fast självklart passar drinken bra att sippa på vid vilket annat festligt tillfälle som
Det hör ju tillpåsken att käka lamm, undrar just varför, kanske någon av er som vet. Nu drar det ihop sej, påsken är på gång och för många betyder det extra god mat och dryck
Tillpåsk måste man äta sill. Rör till sist ner äggulan. Senapssill 4 urvattande sillfiléer (jag köper en hink och vattnar ur den i 8 timmar, sköljer sedan av dem) 1 rödlök 1 knippa dill Till lagen. 1 dl ättikssprit 1 1/2 dl vatten 2 dl socker 10 krossade kryddpepparkorn 1 tsk gula senapskorn Till senapssåsen. 4 msk svensk senap 1 msk socker 2 msk röd vinäger 1 krm vitpeppar 1/2 tsk salt 1 dl rumsvarm olja 1 äggula Koka upp ingredienserna till lagen och låt kallna
Här kommer några goda tips inför påskhelgen. Tillsätt lite av fyllningen och rör om. så kommer här en lite mer komplicerad rätt att bjuda på någon av påskdagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.