Ikväll startar Hela Sverige bakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula
Ikväll startar Hela Sverige bakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok
Brukar ni se Hela Sverige bakar på kanal 7 på torsdagar. Intresset för kakor till kaffet och matbröd här på bloggen visar i alla fall att det finns ett stort intresse för bakning runt om i våra hem
Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Jag tänkte att det var dags att fylla frysen med bullar inför hösten och Kanelbullens dag (som är den 4 oktober, lätt för mig att komma ihåg eftersom det är exakt en månad efter Zacks födelsedag)
Att baka småkakor är väl inget jag brukar göra, men det händer i bland. Jag och mitt barnbarn brukar baka hallongrottor och jag gör mina favoriter, mormor Gugges sockerkringlor till jul
I senaste avsnittet av Hela Sverige Bakar var det småkakor som var veckans tema vilket jag älskade. Hade dessvärre sovit skit och vaknat flera gr under natten med panik-liknande känslor och kände mig egentligen inte alls pepp när vi stod där vid bänkarna kl 7 på morgonen och skulle sätta igång och baka 60 småkakor, tre olika sorter på 75 minuter
Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag
Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka. Jag är ledig denna veckan och det finns lite mer tid att sitta och titta igenom alla kokböcker som jag har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.