1 kruka
färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano. (Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor)
Låt de marineras några timmar.Går perfekt att låta de ligga över natten.Servera dem till en god sallad och potatisgratäng eller klyftpotatis.Fiskarhustruns torskrygg 4 portioner
4 st
torksryggfiléer
1/2
purjolök
1 burk
champinjoner
2
vitlöksklyftor
1 kruka
färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano. (Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor)
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor och ringla över dressingen. Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get
Pasta och köttfärssås är ju något som typ ALLA barn (och vuxna) älskar men man kanske vill variera det lite efter att ha ätit spaghettioch köttfärssås och lasagne två gånger i veckan i flera år
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ettnyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Ibland utformar sig dagen inte riktigt som man tänkt sig och i eftermiddags blev bekymmersrynkan mellan ögonbrynen extra djup
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
Lägg på ettnytt lager bröd och bred på skagenröran. Allt har sin tid men det är ändå det lilla som gör att man är glad och lycklig oavsett om det är nyårsafton eller vardag
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Använd elvispen och vispa ihop med en skvätt mjölk och en klick smör till lämplig konsistens. Krydda med riven muskotnöt, lite mer salt och svartpeppar
Värm sedan det under omrörning och ta bort kastrullen från plattan när alla godisar har smält. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil ochett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.