Jag föreställer mig att varianten medfetaost/soltorkade tomater också passar fint i min paj. Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Riv osten. Dagens middag blev en ostoch kassler paj, glutenfrisåklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajformoch låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskaletmed ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajenmed en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 3-4 dl riven ost
Hacka samman pajdegen i en matberedare. , Servera t ex som lunch med en god sallad. Strö över riven ost. Skär skinkanoch purjolöken i strimlor, rensa svampen
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över ostenoch använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Strö över ost. Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater och strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Fodra genast medostskivor när du tar ut pajskalet ur ugnen. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Fodra genast skalet medostskivor när det kommer ut ur ugnen. Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé
Strimla skinkanoch lägg i pajskalet tillsammans medostenoch broccolin. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Här kommer ett jättegott, enkelt och snabbt recept på minipajermedostoch skinkfyllning som passar perfekt både som picknickmat, plockmat, förrätt eller som en vanlig middag
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.