Glutenfri rulltårta
Milda.se
Milda.se

Glutenfri rulltårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 35 g fin glutenfri blandning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl sylt eller äppelmos
  • Milda Visp
  • bär eller frukt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker pösigt.

    Blanda potatismjöl, mjölblandning, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten.

    Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på.

    Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den. Rulla ihop den från långsidan.

    Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Tips! Man kan på enkelt sätt göra en god bakelse av rulltårteskivor. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.