Blanda potatismjöl, mjölblandning, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på.
Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den. Rulla ihop den från långsidan.
Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Tips! Man kan på enkelt sätt göra en god bakelse av rulltårteskivor. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt.
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Bred fyllningen på rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan med skarven ner. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg
När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfrirulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.