Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Alltså gjorde jag en äppelkakamed Sukrin så att alla skulle kunna delta på samma villkor. Jag brukar ju inte gärna vilja baka med Sukrin, utan föredrar råsocker eller kokossocker, men när man nu har hängivna LCHF-are i sin vänkrets måste man ju bjuda till emellanåt
Ät gärna äppelkakan lite ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält glass. Rör till en jämn smet och häll i en smord bakform, gärna med löstagbar kant
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakanmed vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkakamedkolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Några andra kakor som också väcker ljuva bakminnen med djungelanknytning och som absolut är värda att repriseras är saftig ananaskaka med kokosglasyr och mangoäppelkaka
Glutenfri (mjölkfri) äppelkakamed mandel och kokos. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Mjuka kakor den. Lördag i boet och jag bakar en äppelkakamed kokos och mandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkakamed kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
Provade att göra en äppelkaka utan vetemjöl som var väldigt god, som en vanlig fast utan gluten. Smält smöret och vispa sedan ihop med socker, blanda därefter i alla de andra ingredienserna och rör om till en ganska tjock smet
Den där första kakan hade jag vunnit pris med i tidningen Land, och den var inte glutenfri. Det är det enda icke glutenfria recept som jag har behållit på bloggen, av ren och skär nostalgi eftersom det var det första trevande försöket till bloggande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.