178 dagar
sedan vår andra dotter föddes och det tyckte jag vi bara måste fira..så jag bakade glutenfria kanelbullar, bara därför Goda kanelbullar, glutenfria sådana, har jag inte ätit (och hur vanliga kanelbullar smakar kommer jag inte mera ihåg). De jag tidigare smakat har alltid varit ganska torra och eländiga, men nu, nu har jag ett oslagbart recept som jag mer än gärna delar med mig!! Jag har slagit ihop lite olika recept och lagt till och tagit bort lite här . Tänkte att skall jag experimentera så kan jag lika bra göra det med kanelbullar också, som jag tidigare aldrig vågat mig på. Hade även i kylskåpet lite äppelmos som jag fått av Sarah (tack för det) och tänkte att det skulle göra bullarna extra goda om de hade smak av äppel, så den använde jag till fyllningen.
Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Det finns några glutenfria mjölblandningar nu förtiden utan vetestärkelse, men jag föredrar att lära känna de olika ingredienserna med deras unika egenskaper och vad de gör för degen
Blanda rumsvarmt smör och sockret med elvispenså att det blir fluffigt, häll sedan i oljan ochfortsätt vispa med elvispen så att smeten servit och porös utBlanda sedan i pofibret och rör om,fortsätt sedan att blanda i mjölmixenhjorhornssaltet och vaniljsockret, blandaihop allt med en slickepott
Jag tror att jag har hittat min favorit pizzadeg, jag har varit ute på nätet och sökt och sökt, en gång så hittade jag ett recept på en pizzadegsom jag testade och den blev super bra, mendet värsta är att jag inte minns vart jag hittadedet (hmm undrar fall det är åldern)Men den här pizzadegen är minnst lika braoch den hittade jag här
Smakar alldeles utmärkt, ljumna med smör och ost på. Pensla med uppvispat ägg. Smula jästen i bunke, häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig
Rör om ordentligt och tillsätt mixen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. Rulla platta ut varje bit till en ganska rund och cirka 1,5 cm tjock kaka
Häll i lite mix i taget medan du kör matberedaren. Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter. Rör ned sirap,kesella, farin, ägg, salt och brödkryddor
Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
För glutenfria bullar. Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Blanda ihop matfett, socker ochkanel till fyllningen
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra medoch efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppelochkanelbullar
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.