Ha en underbar kanelbullensdag. Idag har jag bakat kanelbullar med fiberhusk och jag blev lite smått lyrisk när jag stod där och kavlade degen och den var t om mer lätthanterlig än vanlig bulldeg
Kanelbullensdag är här igen, på min. blogg kan ni söka på kanelbulle så hittar ni några olika recept eller se i kategorierna till vänster på bloggen, har en ny deg står till jäsning med annat recept men hinner inte baka ut förrän i eftermiddag men här är ett äldre recept jag hade på bloggen som ni får ha till godo
Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innan servering så smakar de som nybakta
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Äntligen fredag. Idag var det tungt att gå upp, har ont i kroppen och känner mig riktigt sliten. Det går även att frysa den rivna potatisen till det är dags att baka
Baka på så du kan bjuda dig själv och dina vänner på en kanelbulle på söndag. Alldeles snart är det kanelbullensdag, den 4 oktober närmare bestämt, och naturligtvis ska även vi som är glutenintoleranta få chansen att njuta av riktigt goda kanelbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.