Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det tar jag som ett hyfsat gott betyg. Den som vill kan förstärka apelsinsmaken med lite apelsinlikör eller apelsinarom, men det är ingalunda nödvändigt
Testade även att göra glutenfria hamburgerbröd. Eftersom jag inte är så förtjust i de mögelfria hamburgerbröden (se detta inlägg) man hittar i matbutikens brödhyllor bakar jag gärna egna bröd
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd till jul
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Den stora smörgåstårtan består av ett vanligt fryst landgångs formbröd i dubbla rader så det blev bra yta för toppingen
Plasta in degen och låt den vila i kylen några timmar, eller över natten. Tanken var nu att man skulle kavla ut degen och trycka ut pepparkakor, men min deg ville inte riktigt vara med på det
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjöl eller chiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Häll i en smord och bröad form eller klä en form med smörpapper. Vispa äggen till ett vitt, hårt skum. Ta ut och låt svalna på ett galler med en kökshandduk över för att bevara fukten
Häll den varma blandningen och mjölken i en matberedare (eller bunke). För ett tag sedan hittade jag ett recept på pepparkakor hos Fullkorns Fia som såg intressant ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.