Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakorDom är så spröda och jag ljuger inte när jag sägeratt dom smälter i munnen, dom är helt enkelt försvinnande goda, nästa gång får jag nog bakadubbel sats
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt
Dom här kroppkakorna var våran middag i går,jag hade aldrig prövat att göra dom glutenfria någon gång, men resultatet blev jätte bra, ominte bättre än med vanligt mjöl, så alla nikroppkaksälskare testa dessaDETTA BEHÖVER DU
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.