Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Blanda mjölsorterna med husk, salt och ev kardemumma, och vispa ned lite i taget i äggsmeten. Den här gången lyckades jag med konststycket att få varenda en av mina åtta pannkakor hela
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
½ msk kokossocker eller ljust rårörssocker. Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ned i äggpöset med jämna och luftiga tag så det blir väl blandat
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke
När jag är sjuk och ur stånd att åstadkomma något ätbart är den stående menyn här hemma färdiggrillad kyckling med färdig potatissallad, samt färdig blåbärssoppa
Jaja, ni får väl tycka det, men jag har hittat ett som jag tycker fungerar, och sedan varierar jag innehållet med olika mjöl, frön, nötter, bärpulver och frukter
Det har varit väldigt roligt att få vara medoch bidra med recept till ett riktigt hälsocafé, som bara serverar glutenfrittoch sockerfritt bröd, bakverk och lunchrätter
Jag är inte så förtjust i kokosmjöl annars, det ger ofta ett torrt bröd med tydlig kokossmak. Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.