Stek på väg ini ugnen. Bästa sättet att laga till en stek är (enligtmig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där
I stället för att baka in köttet tillagade jag det i ugnen utan smördeg, och smördegen serverade jag separat tillsammans med duxelle (finhackad svamp, lök och örter) i form av en quenelle
Jag tycker att lätta rödviner med finess såsom bourgogner, pinotnoir generellt, spanska priorat och norditalienska är fullkomligt undervärderade iSverige och det är underligt med tanke på hur mycket charkuterier och fläsk som ingåri vårt eget kök
Jag hittadelite trött blomkål i grönsakslådan (vet inte hur den hamnat där), lite gröna ärtor i frysen och en extremt torr parmesanskalk i en plastpåse
Fast jag var verkligen sugen på det här så det passade fint. Då blir det lite som det blir från dag till dag och jag får gnugga receptknölarna många gånger om i stället för att ha en matsedel så att jag kan handla allt jag behöver på en gång och slippa ett antal turer tillmatbutiken
Jag gillar ju utmaningar som ni kanske vet ( Mästerkocken, Sveriges bästa Skreirecept) och den här gången handlade det om att göra en maträtt på lax, lamm, äpple eller potatistill det chilenskavinet Cono Sur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.