Jag börjar vecken med att tipsa om ett gottbröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.