Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det är ett ljust italienskt surdegsbröd med durumvetemjöl och vetemjöl som grund och så ingår ju vetesurdeg
Det här receptet är enkeltoch riktigt gott att äta. Och medan brödet är i ugnen så passa på att packa en liten picknick och sätt dig ute och ät frukost nu när solen skiner
Supergott. På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Smakar gott som alternativ till den ganska trista aladdinasken… Jaja, nyttigare i alla fall
Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Men gott i sin enkelhet. Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
Servera, om du låter tårtan stå kommer maränglager nr två att mjukna vilket är gott det också. Idag kalasade ett gäng busiga smågrabbar på grillkorv i öppna spisen, glassuppläggning och putande fulla fiskdammspåsar
En pastasås som vi åt förra fredagen och som ackompanjerades av ett gott, rött italienskt vin. Njuter ni av det fina vädret och er ledighet, eller hör ni till de som jobbar denna klämdag
Ett lättbakat bröd som blir väldigt gott. Mängderna är så nära man kan men olika mixers beter sig olika så ibland får man ta lite mer mjöl och ibland lite mer vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.