thailändsk grön curry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). Större mängd grönsaker gör rätten mer näringsrik, mer basbildande, mindre kolhydratsrik och mer fiberrik
Ta upp sparrisbitarna med hålslev och spara kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Späd med kokvatten och nytt vatten så att det blir ca 18 dl. Vispa upp äggen med 1 dl grädde
Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper (receptet är beräknat till totalt 16 st vårrullar)
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
med sommarens bär och grönsaker, även bönor, kikärtor, nötter och frön är bra att lägga till. Allt serveras med känsla för ögonfröjd som en palett av färg och smak
Själv älskar jag resor och att dela med mig av mina upplevelser. Jag uppskattar det turkiska köket eftersom det finns så många olika rätter på grönsaker
Idag rök de sista grönsakerna i kylen. Det enda i grönsaksväg som nu finns kvar i kylen är några inlagda rödbetor, en halv liten burk kapris och inlagd ingefära
Senast i raden – och väldigt lyckad – är färska vårrullar med halloumi & krispiga grönsaker. Typ alla former av rullar som man får stoppa fulla med en massa färska gottigheter är något jag är tokig i
Grön sparris behöver man inte skala på samma sätt som den vita. Lättast går det med potatisskalare. Lägg sparrisen i en låg och vid kastrull, slå över kokande saltat vatten och koka tills sparrisen känns mjuk när man provar med en sticka
Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens
Färska Morötter. Servera den plommonspäckade fläskkarrén medgrönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.